Windows 11 – er det nu også nødvendigt?

Hvornår stopper Microsoft support til Windows 10, og hvorfor?

Support til Windows 10 slutter den 14. oktober 2025 og Windows 11 overtager. Det betyder, at Microsoft ikke længere vil levere sikkerhedsrettelser eller funktionsopdateringer til Home, Pro, Enterprise, Pro Education og Pro for Workstations-udgaverne på nuværende tidspunkt – hvilket påvirker stort set alle Windows 10 brugere. (De eneste mennesker, der har indtil 2029, er de få Windows 10 Enterprise Long Term Support Channel-brugere.)

Dette kommer ikke som en overraskelse: Microsoft har en længe etableret Fixed Lifestyle Policy for mange af sine produkter. For hver version af dets OS tilbyder virksomheden minimum 10 års support (mindst fem års almindelig support som sikkerhedsopdateringer og gratis hændelsessupport, efterfulgt af fem års udvidet support som betalt fejlfinding).

Windows 10 blev udgivet i juli 2015, så dets 10-årige livscyklus vil være afsluttet i oktober 2025. Her er alt, hvad du behøver at vide om afslutningen af Windows 10-support.Windows 11

Skal jeg skifte til Windows 11? Vil min Windows 10-computer holde op med at fungere, efter at Microsoft trækker support?

Du vil stadig være i stand til at bruge din Windows 10-computer på samme måde, som du har været, ligesom mange mennesker stadig bruger Windows 7 eller Windows 8, selvom Microsoft trak støtte til begge disse i de seneste år. Men når supporten ophører, får du ingen sikkerhedsopdateringer, hvilket kan gøre din computer sårbar – mange former for malware er målrettet mod Windows-enheder.

Hvis du ikke ønsker at stoppe med at bruge din Windows 10-maskine, efter at supporten slutter i 2025, er der visse trin, du kan tage for bedre at sikre den.

Vil min computer kunne køre Windows 11?

Det kommer an på. Hvis du for nylig har købt en ny pc, bør den computer kunne køre Windows 11. For at se, om din nuværende Windows 10-pc er berettiget til den gratis opgradering til Windows 11, skal du gå til Microsofts websted for at se en liste over krav.

Den nemmeste måde at finde ud af det på er at downloade PC Health Check-appen for at kontrollere, om din maskine er kompatibel. Alternativt kan du bruge en anden open source-app kaldet WhyNotWin11 for at se, om din enhed er kompatibel. Plus, her er, hvordan du kontrollerer noget hardwarekompatibilitet med Windows 11 uden nogen af værktøjerne.

Du kan tjekke dette link, for at se om du kan køre Windows 11

https://www.cnet.com/news/fix-the-this-pc-cant-run-windows-11-error-how-to-enable-tpm-and-secure-boot/

Hvordan opgraderer jeg fra Windows 10 til Windows 11? Hvor meget vil det koste mig?

Hvis du allerede er Windows 10-bruger og har en kompatibel computer, vises Windows 11 som en gratis opgradering til din maskine, når den bliver tilgængelig for dig. Microsofts nye OS ruller gradvist ud mellem nu og midten af 2022.

Hvad er forskellen mellem Windows 10 og Windows 11 alligevel?

Windows 11 får et nyt visuelt design og flere nye funktioner, der har til formål at gøre det nemmere at navigere på din computer, uanset om det er til personlig brug, arbejde eller begge dele. Her er nogle af de største ændringer i Windows 11:

  • En ny, mere Mac-lignende grænseflade: Windows 11 har et rent design med afrundede hjørner, pastelfarver og en centreret startmenu og proceslinje.
  • Integrerede Android-apps: Android-apps kommer til Windows 11 og kan installeres fra den nye Microsoft Store via Amazon Appstore. (Der var et par måder at få adgang til Android-apps på Windows 10, inklusive hvis du havde en Samsung Galaxy-telefon, men dette vil gøre den native.)
  • Microsoft Teams-integration: Teams får et ansigtsløft og vil blive integreret direkte i Windows 11-proceslinjen, hvilket gør det nemmere at få adgang til (og lidt mere som Apples FaceTime). Du vil være i stand til at få adgang til Teams fra Windows, Mac, Android eller iOS.
  • Bedre understøttelse af virtuelt skrivebord: Windows 11 giver dig mulighed for at konfigurere virtuelle skriveborde på en måde, der minder mere om MacOS, og skifter mellem flere skriveborde til personlig brug, arbejde, skole eller spil.
  • Nemmere overgang fra skærm til bærbar computer og bedre multitasking: Det nye OS indeholder funktioner kaldet Snap Groups og Snap Layouts – samlinger af de apps, du bruger på én gang, der sidder i proceslinjen og kan komme op eller minimeres på samme tid tid til lettere opgaveskift. De lader dig også tilslutte og frakoble en skærm lettere uden at miste, hvor dine åbne vinduer er placeret.
  • Widgets: Mens de har eksisteret i et stykke tid (kan du huske desktop-gadgets på Windows Vista?), inklusive i en nylig Windows 10-opdatering, kan du nu få adgang til widgets direkte fra proceslinjen og tilpasse, hvad de viser.
  • Xbox-teknologi for bedre spil: Windows 11 får visse funktioner, der findes i Xbox-konsoller, såsom Auto HDR og DirectStorage, for at forbedre spil på din Windows-pc.

Har du brug for hjælp til Windows 11 så kontakt mig her.