Overskriften lyder som om at du nu kan bestille Takeout, hvor Google leverer….Ikke helt dog ????

Men Takeout fra Google er en tjeneste de har hvor alle dine data Google har på dig, kan administreres fra. Du kan med andre ord, få en total oversigt over de data som du har afgivet til Google og downloade dem i et format du selv vælger. Du kan vælge at downloade alle data fra alle deres forskellige apps, eller du kan udvælge nogen eller en af gangen. Det er op til dig.

Takeout er især nyttigt, når Gogle lukker apps, som de ikke vil bruge mere energi på.

Tid til at hente…

Den 2. april 2019, lukker de ned for Google + (Google Plus), profiler. Efter denne dato, kan du ikke mere hente dine data på denne platform, og din profil/app bliver slettet endegyldigt. Så har du billeder, eller tekst du har oploadet, og som du troede var der til evig tid, så er det nu, inden ovenstående dato, at du skal hente det ned og gemme det hos dig selv.

For at bruge Takeout skal du gå ind på denne side og logge ind med din Gmail konto, såfremt din browser ikke allerede er logget ind med din Google konto:

https://takeout.google.com

På siden du kommer ind på, skal du følge guiden, og siden viser dig som standard alle de apps, der forefindes data på, og som du enten kan få data fra, alle på en gang eller blot dem du markerer du vil have data ud fra. Vælg ingen, og marker dernæst dem du VIL have med i downloaden:

takeout1

Længere nede forefindes der en mere, som skal markeres som download:

takeout2

Når du har valgt disse, så de er blå, skal du rulle ned og trykke på “næste”

Nu fremkommer der en opsummering over hvad du har valgt, og hvordan det leveres til dig:

takeout3

Nu du har sat hvilket format og hvordan det skal leveres til dig, så trykker du “opret arkiv”

Og filen vil nu blive leveret til dig.

I denne situation, er det Google Plus info, du får. Men siden kan ligeså bruges til mange andre af de data, som du har liggende hos Google. Den kan være ret praktisk, for nogle gange mister man nok lidt overblikket over, hvor meget google egentlig har om dig!

Så, prøv dig frem, og se hvor meget Google egentligt ved om dig og dit liv!

Pas på, det kan være en skræmmende oplevelse ????

God jagt!