21 millioner kodeord og over 700 millioner e-mailadresser er blevet lækket på internettet.Hackerbillede
Det skriver den kendte sikkerhedsekspert Troy Hunt på sin hjemmeside ifølge dpa og andre nyhedsbureauer.

Hunt, der står bag hjemmesiden Have I Been Pwned, skriver, at 772 millioner e-mailadresser og 21 millioner kodeord er blevet uploadet på internettet gennem tjenesten Mega.

Her har massevis af hackere haft adgang til filerne, der fyldte over 87 gigabyte.

Så er du bange for om du har fået lækket din mail, og dermed også dit password, så skal du nok lige forbi hjemmesiden haveibeenpwned.com.

Her kan du tjekke om din emailadresse er imellem den nyeste læk. Kommer den frem og siger at du er med, så anbefaler Computermusen at du skifter dit password ud.
Har du ligeså brugt det samme password til andre ting(brug aldrig det samme flere steder), ja, så skal du også skifte dit password disse steder.

Siden indeholder også en funktion, som er omvendt Du kan søge efter dit password også. Husk på, at har du en Gmail adresse, betyder det ikke at Google e blevet hacket. Du kan have brugt din emailadresse mange steder, og have brugt dit password(som du måske også bruger til andre ting), i forbindelse med et køb, og dermed har du så brugt det samme password til din mail. Og det ved hackerne godt.

Det nemmeste for dem, er at søge efter de gængse ting først. Det har de robotter til. Og det tager i ikke lang tid.

Så lad for guds skyld være at bruge de samme passwords til alt, for er du uheldig, så skal der kun et hack til, for at kunne bruge passwordet alle de andre steder også.

Anbefaling

Computer anbefaler ligeså 2-trin godkendelse. Det er en funktion, som gør at bliver dit password stjålet, så skal de alligevel bruge en kode mere. Den kan du kun få på sms på det nummer som er tilmeldt eller som en kode på en app, som kun du har. Mange af de store sociale medier og emailudbydere har denne funktion. Den er blevet mere og mere udbredt, og flere kommer til efterhånden.

Så skynd dig ind på haveibeenpwned.com, og se om du er (u)heldig!

Har du evt. brug for hjælp ang. passwords eller hvordan man holder styr på alle disse password, så kontakt Computermusen for mere info.